Projekter
Her er et overblik over nogle af de mange projekter, vi har arbejdet på i de senere år.
For NEXT og foreningen: Lærlinge for bæredygtighed faciliterer Analyse & forandring debatter og workshops på Folkemødet, Ungdommens folkemøde og Roskilde Festival.
Analyse & forandring foretager en kortlægning af pædagogers oplevede barrierer i arbejdet med stærkt marginaliserede unge for KAB. Kortlægningen foretages på baggrund af en række fokusgruppeinterviews med deltagelse af pædagoger/frontpersonale der arbejder med stærkt marginaliserede unge. På baggrund af fokusgrupperne udarbejdes en analytisk kortlægning af det pædagogiske personales oplevede barrierer i det pædagogiske arbejde med gadeorienterede unge. Kortlægning og analyserne afrapporteres sammen med konkrete handleanvisninger i og med arbejdet med marginaliserede og gadeorienterede unge.
Rapporten udkommer efterår 2023
Projektet er støttet af Velfærds- og forskningsfonden for pædagoger
Håndbogen har til formål at opbygge og videregive viden og anbefalinger til professionelle, der arbejder med unge på gadeplan, så de i højere grad har forståelse for de særlige livssituationer og omstændigheder, som karakteriserer stærkt marginaliserede unges liv. Hensigten er at kvalificere det velfærdsarbejde, som foregår med og rundt om disse unge, så det i endnu højere grad bliver i stand til at forebygge social marginalisering, kriminalitet, arbejdsløshed mv.
Håndbogen udvikles i et samarbejde mellem, Københavns Politi, SOF og BUF, KAB.
Analyse & forandring har bidraget til facilitering af workshops for unge og professionelles dialoger om håndbogen og udarbejdelse af selve håndbogen.
Håndbogen udkommer sommer 2023
Demokrati fra gaden er et ambitiøst og forpligtende samarbejde mellem KAB, Københavns Professionshøjskole, Københavns Kommune og Analyse & forandring. Projektet har til formål at engagere stærkt marginaliserede børn og unge, velfærdsprofessionelle og det politiske felt i at udvikle nye typer af velfærdsløsninger der kan håndtere komplekse sociale problemer. I en erkendelse af at de nuværende aktiviteter, tilbud og løsninger, ikke matcher de komplekse problemer, som disse børn og unge rammes af. Projektet udvikler og afprøver eksperimenter i tre indsatsområder i Københavns kommunes udsatte by- og boligområder.
Målsætningerfor projektet er blandt andet:
· Skabeløsninger på komplekse samfundsmæssige problemstillinger, som den nuværendevelfærdsstruktur har svært ved at genkende og handle på.
· Kapacitetsopbyggesi institutioner og blandt medarbejdere, så de bliver i stand til atidentificere og handle på komplekse sociale problemstillinger.
Projektet måles på følgendeindikatorer:
· Mindreungdomskriminalitet i indsatsboligområderne og øget livskvalitet, livschancerog samfundsmæssig deltagelse hos de unge
· Mereforældresamarbejde i indsatsboligområderne, forældre der oplever at de selv harmyndighed over og ’hånd i hanke’ med deres børns liv
· Mindreutryghed i indsatsboligområderne for beboerne generelt
Kulturcenteret Sundholm er et omfattende eksperiment, der indeholder både et socialt og et kulturelt tilbud for unge mænd over 18 der ellers benytter meget tid på gaden. Eksperimentet foregår i et samarbejde mellem Amagerplanen og KAB. Analyse & forandring er med i hele processen, har foretaget baggrundsanalyser, kortlægninger og deltager i den udøvende del med at holde Kulturcenteret åbent to dage om ugen.
Samarbejdspartnere
Skal vi tage en snak?
Analyse & Forandring løser opgaver indenfor analyse og rådgivning, kapacitetsopbygning, oplæg, faciliterering og mere indenfor det sociale og pædagogiske område.